tiistai 26. kesäkuuta 2012

Esittely ja miten kaikki alkoi

Olemme aivan tavallinen perhe, vanhemmat ja lapsia. Ennen lasten syntymää emme tienneet mihin kaikkeen seikkailuun joudummekaan iloisten perhetapahtumien myötä. Ensimmäinen synnytys antoi meille kaksoset, voi sitä valvomisen määrää! Toisessa synnytyksessä syntyi yksi lapsi, poika. Niin nätti ja ihana, vain pienellä vialla varustettuna. Tuo vika sattui ohjaamaan meidät aivan uuteen maailmaan, opimme uuden kirjainlyhenteen AAC ja sen myötä satoja ja tuhansia uusia asioita.
Aluksi tuntui kuin olisimme olleet aivan yksin asian kanssa. Pyörä oli keksittävä uudelleen, rakennettava ja opittava käyttämään sitä. Näin ainakin silloin tuntui. Otimme hyvin nopeasti viittomat mukaan vauvan ollessa vielä pieni ja se herätti hämmästystä monissa henkilöissä. Tänä päivänä huomaan sen olleen kuitenkin vaivansa arvoinen. Niin runsas on tuon lapsen sanainen arkku, vaikka oppikin puhumaan vasta koulun kynnyksellä. Jatkossa kerron lisää vaiheistamme, vaikeuksistamme, onnistumisistamme ja niistä keinoista mitä olemme ennakkoluulottomasti käyttäneet lastemme kanssa saadaksemme AAC:n elämään mukaan, ei meitä hallitseman. Rohkaisen kaikkia uusia AAC:n käyttäjiä paneutumaan asiaan ja alkujärkytysten ja -itkujen jälkeen vaan rokeasti tekemään ja tekemään harjoituksia ja nivouttamaan ne arkeen ja jopa leikeiksi ja keinoiksi " huijata" lapsi yhteistyöhön.

Aivan uudet sivuston käyttäjät ohjaan aluksi suomalaisille kommunikaatiosivuille joista on hyvä aloittaa. Sivusto  www.papunet.net on hyvä aloitussivu. Ei pidä pelästyä sen laajuutta. Aikananne tulette huomaamaan, että sen laajuus on juuri sivuston rikkaus. On kaikille jotain. Sivustolta löytyy hyödyllinen määrä kommunikaatiokuvia ja viittomia  ( materiaalit) + erittäin paljon tietoa ja huviakin.

Tästä tämä siis alkaa. Kuva Papunetin kuvapankki ( ei kaupalliseen käyttöön). www.papunet.net


Hannukka

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti